Bulut bilişim nedir sorusu gelişen teknoloji ile birlikte merak edilen bir konu olmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte gerek özel yaşam gerekse iş hayatı sanal ortamlara aktarılmış durumdadır. İş süreçlerinin sanal ortama aktarılması sonucunda bulut yazılımların önemi de artmıştır. Verilerin hatasız bir şekilde depolanması ve gerekli olduğunda bilgilere erişebilmesi oldukça önemlidir.
Bulut bilişim sayesinde, bulut depolama yapılan tüm verilere internetin olduğu her yerden erişmek mümkündür. Bu sayede her an işle ilgili bir süreci evden dahi takip etmek imkan dahilindedir. Bulut bilişimin sağladığı bu avantajlar, firmaların da daha esnek çalışmalarına yardımcı olmaktadır. Bugün sipariş yöntemiyle iş yapan bir işletme, siparişle ilgili tüm süreci bulut yazılımlarla takip ederek kayıt altına alabilmektedir.
Bulut Bilişim Nedir? Sistemin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
Bulut bilişim nedir sorusu kadar sistemin avantajları da göz önünde bulundurulmalıdır. Bulut bilişim özellikleri sistemin internetle entegre bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Bulut bilişim hizmet Modelleri hizmet olarak altyapı, hizmet olarak yazılım ve hizmet olarak platform şeklinde farklı modellere ayrılmaktadır.
Hizmet olarak yazılım (SaaS) müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda internet tabanlı sunulmaktadır. Bu uygulamalar şirket kullanıcılarına hitap eden geniş özelliklere sahiptir. Bu yazılımların internetin olduğu her yerden erişime imkan tanıması, altyapı sorunlarının yaşanmaması ve hızlı ölçeklenebilirliğe sahip olmaları kullanıcıların beğenisini kazanmaktadır.
Neden Bulut Bilişim Tercih Edilmeli?
Neden bulut bilişim sorusuna verilebilecek çok sayıda cevap bulunmaktadır. Öncelikle bu sistemlerin son derece hızlı oldukları göz ardı edilmemelidir. Bulut bilişim altyapısı ile kurulan sistemlerin maliyet avantajı bulunmaktadır. Bulut sistemler küresel büyüklüğe sahiptir. Bu durum dünyanın her yerinden sistemleri kullanıma imkan tanımaktadır. Bulut sistemleri sunduğu altyapı sayesinde işletmelere verimlilik ve performans artışı sağlamaktadır. Bu sistemler güvenlik bakımdan da oldukça güçlüdür.
Bulut bilişim altyapısı ile sunulan müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı olan DinamikCRM pek çok avantaj sunmaktadır. İşletmelerin iş süreçlerine katkı sağlayan DinamikCRM, farklı modülleri aracılığıyla her sektöre hitap etmektedir. Üstelik DinamikCRM’nin özellikleri her geçen gün hızlı bir şekilde gelişmektedir. Müşteri ilişkileri yönetiminde fark yaratmak isteyen işletmeler DinamikCRM’nin sunduğu ayrıcalıklardan memnun kalmaktadır. Bulut bilişim nedir sorusunun cevabı DinamikCRM ile somut hale gelmektedir.
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.