Firmalar için müşteri ilişkilerinin sürdürülebilir olması gerekiyor. Bir firma, sahip olduğu müşterilerini uzun vadede kaybediyorsa bu firmanın doğru bir müşteri ilişkileri yönetimine sahip olduğu söylenemez. Günümüzde optimal müşteri ilişkileri için CRM programları firmalara işlevsel çözümler sunuyor. Bu yazılımlar, firma özelliklerine göre ayarlanarak firmanın iş süreçlerini pratik bir hale getirebilmekte.
Piyasada çok sayıda CRM yazılımı olduğu için firma yapısına uygun bir yazılım tercih edilmeli. Hangi CRM yazılımını kullanılmalı sorusuna, firmanın faaliyet gösterdiği sektör baz alınarak cevap vermek gerekiyor. Firma, eğitim alanında hizmet sunuyorsa, öğrenci-veli kaydına ve takibine imkan tanıyan yazılımlar faydalı olabilir. Eğer bir firma online sipariş yönetimine ihtiyaç duyuyorsa, yazılım üzerinden sipariş yönetimi sağlayan programlar, firma iş süreçlerine değer katabilir.
DinamikCRM yazılımı her sektöre uygun, birbirinden farklı çözümler sunuyor. Yazılım, online sipariş yönetiminden ön muhasebe yönetimine kadar her alanda firmalara destek olmakta. DinamikCRM yazılımı, sahip olduğu pek çok özellik nedeniyle Super App olarak değerlendiriliyor. Yazılımı belirli bir süre boyunca bedel ödemeden deneyimlemek de mümkün.
CRM Programları Firmalara Neler Sunuyor?
Müşteri ilişkileri yönetiminde kolaylık sağlayan CRM yazılımları, firmalara çok sayıda avantaj sağlıyor. Önceden her bir işlem için çok sayıda personel gerekiyorken, CRM yazılımı sayesinde firmanın ihtiyaç duyduğu personel sayısı optimal seviyede tutulabilmekte. CRM programları bu anlamda firmanın Genel Yönetim Giderlerine azaltıcı bir etkide bulunuyor.
CRM yazılımları, birden çok süreç takibini tek bir yazılım üzerinden sunarak, firmadaki ‘gizli işsizlik’ durumunu ortadan kaldırıyor. Bu yazılımlar arasında basit bir arayüze sahip olanlar, firma çalışanları tarafından kolaylıkla kullanılabilmekte. Karmaşık CRM yazılımları için firma elemanlarının özel CRM programı öğrenme eğitimi alması gerekirken, basit özellikteki yazılımların kullanımı oldukça kolay.
DinamikCRM yazılımı kolay arayüzü sayesinde firmaların iş yükünü hafifletiyor. Yazılım içerisinde yer alan modüller, birbirine entegre bir şekilde çalışıyor. Yazılım üzerinden ücretsiz Çağrı Merkezi sahibi olmak da mümkün. Her sektöre uygun çözümleri sayesinde DinamikCRM yazılımı, müşteri ilişkileri yönetiminde kaliteli çözümler sunuyor.
CRM Yazılımları Pahalı mı?
Firmalar, piyasada birbirinden farklı özelliklere sahip çok sayıda CRM yazılımına ulaşabilmekte. Bu yazılımların kullanıcı fiyatları, sunulan özellik bazında değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle, firmalar CRM programları arasından pahalı olanı değil de kendi firma yapısına uygun olanı tercih etmeli. Firmanın ihtiyaç duymadığı özelliklere sahip olan yazılımlar, firmanın yüksek yazılım giderlerine katlanmasına neden oluyor.
CRM Programı Fiyatları bazı durumlarda firmaların hiç de göz ardı edemeyecekleri düzeylerde seyredebiliyor. Bu yazılımlardan birçoğu, sistem bakımı ya da ekstra özellikler için de fazladan gider kalemi oluşturabilmekte. CRM yazılımı seçiminde firmaların nokta atışı yapmaları oldukça önemli.
Dünyada En Çok Kullanılan CRM Yazılımları Neler Sağlıyor?
Dünya genelinde farklı özelliklere sahip CRM programları kullanıcılara hitap etmekte. Bu yazılımlar arasında bulut tabanlı olanlar tercih edilmeli. Bulut tabanlı yazılımlar, her zaman için firmaların veri güvenliğini en üst düzeyde sağlıyor. Ayrıca internetin olduğu her yerden de bulut tabanlı sistemlere erişim imkanı bulunuyor. Kullanılan cihaz fark etmeksizin, firmanın kendi CRM sistemine ulaşması, aslında firmalar için büyük bir kolaylık.
DinamikCRM yazılımı bulut tabanlı yapısı ile verileri güvenli bir şekilde saklıyor. Bulut tabanda tutulan verilere ihtiyaç duyulduğunda, her ortamdan verilere ulaşmak mümkün. Bu sayede firmaların iş süreçleri kesintisiz bir şekilde yönetilebiliyor.
Hangi CRM Yazılımı Tercih Edilmeli?
Piyasada çok sayıda CRM programı olduğu için hangi yazılımın tercih edilmesi gerektiği önemli bir soru haline geliyor. Öncelikle, pahalı olduğu için hiçbir CRM yazılımının tercih edilmemesi gerektiği söylenebilir. Yani pahalı bir yazılımın her zaman için firmalara uygun olacağının garantisi bulunmamakta. Bu nedenle, öncelikle, firmanın sunduğu hizmetlere hitap eden yazılımlara odaklanmak gerekiyor.
Örneğin, web sitesi üzerinden ürün satışı yapan bir firma için online tahsilat özelliği sağlayan yazılımlar firma gelirlerine doğrudan katkı sağlayabilir. Ayrıca CRM yazılımı tercihinde, müşterilerden gelen talepleri kolay bir şekilde aksiyona dönüştürme imkanı tanıyan yazılımlar da dikkate alınmalı.
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.