Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli?

Müşteri memnuniyeti elde etmek, ticari oluşumlar için en önemli hedeflerin başında yer alıyor. Ticari oluşumlar bu hedefe ulaşmak için müşterilerden geri bildirimler almak zorunda.


Oğuzhan Arslan 841 gün önce yazdı...
Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli?

Müşteri memnuniyeti elde etmek, ticari oluşumlar için en önemli hedeflerin başında yer alıyor. Ticari oluşumlar bu hedefe ulaşmak için müşterilerden geri bildirimler almak zorunda. Firmalar tarafından müşteriye sunulan ürün ya da hizmetten müşteri nezdinde duyulan memnuniyetin ölçülmesi için bazı yöntemler kullanılmakta.

Bu amaçla, geri bildirim almak için ticari oluşumlar tarafından uygulanan anketler oldukça işlevsel. Süreç içerisinde doğru anketler hazırlanarak müşterilerin bu anketleri doldurmaları bekleniyor. Ancak herhangi bir alışveriş sonrası, müşteri deneyimini eksiksiz ölçmek her zaman mümkün olmuyor. Bu aşamada, donanımlı bir yazılım kullanarak müşteri geri bildirimlerini hatasız almak mümkün.



DinamikCRM yazılımı, müşterilere NPS anketleri sunarak ticari deneyimlerini paylaşmalarına yardımcı oluyor. Yazılımı kullanan ticari oluşumlar, istedikleri şekilde anket soruları hazırlayarak müşterilerine gönderebiliyor. Bu sayede müşteri deneyimlerini başarılı bir şekilde öğrenebilen şirketler, mevcut ürün ya da hizmet kalitesini geri bildirimler doğrultusunda revize edebiliyor.


Anket Yapmak Geri Bildirim Almak İçin Doğru Bir Yöntem mi?

Anket Yapmak Geri Bildirim Almak İçin Doğru Bir Yöntem mi?

Anketler müşteri memnuniyeti hakkında somut bilgiler elde etmek için oldukça yararlı bir yöntem. Ancak ankette yer alan soruların doğru bir şekilde seçilmesi gerekiyor. Ankette yer alan soruların hatalı seçimi, anketten elde edilen verimliliği düşürüyor. Sonuç olarak, anketten elde edilen verilerin firmalar için yararlı olduğu, ancak ankette yer alan soruların seçiminde titiz davranılması gerektiği söylenebilir.

DinamikCRM yazılımı, firma portföyünde kayıtlı olan tüm müşterilere firma tarafından NPS anketleri göndermeyi sağlıyor. Yazılımı kullanan firmalar için anket sonuçlarına göre hizmet kalitesini artırmak mümkün. DinamikCRM yazılımı, tüm modülleriyle de uyumlu bir şekilde çalışıyor. Üstelik yazılımda yer alan tüm özellikleri belirli bir süre boyunca ücretsiz olarak kullanma fırsatı sunuluyor.


Müşteri memnuniyet anketi ile doğru sonuçlar elde etmek için anketin bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Öncelikle anket için doğru bir araştırma topluluğu oluşturulmalı. Yeterli sayıda örneğin yer aldığı bir örneklem, geneli temsil etmek adına araştırmaya uygun olarak seçilmeli. Çünkü örneklem yanlış seçilirse, örneklemin geneli temsil etme kabiliyeti o kadar düşük olur.



Geri Bildirim Almak İçin Yazılımlar Neden Önemli?

İş Yönetiminde Hangi Yazılımlar Tercih Edilmeli?

Dijital dünyada yazılımların kullanılmadığı alan pek kalmadı. Artık basit birkaç işlem yaparak müşterilere anket göndermek ve sonuçları aynı yolla müşterilerden almak da son derece kolay. Durum böyle olunca, firmaların performanslarına yönelik müşterilere gönderilen anketler için de yazılımlar kullanılıyor.

Müşteri geri bildirimlerini kısa sürede ve hatasız bir şekilde almak için firma yapısına uygun bir yazılım tercih edilmeli. Bu anlamda, NPS anketleri hazırlamaya imkan tanıyan CRM yazılımları kullanılabilir. Müşteri memnuniyeti almak için basit özelliklere sahip standart bir yazılımı kullanmak yeterli olacaktır.

DinamikCRM yazılımı, ürün ya da hizmet kalitesini artırmak isteyen firmaların en büyük destekçisi… Yazılımda yer alan NPS anketleri, müşterilerin, firma hakkındaki düşüncelerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Kısa sürede anket hazırlayarak müşterilere göndermek de oldukça pratik. Yazılımda çok sayıda modül bulunuyor ve bu modüller tek bir platform üzerinden kullanılabiliyor.




Soru Tipleri Anketin Amacına Uygun Olmalı!

Soru Tipleri Anketin Amacına Uygun Olmalı!

Anket için soru tipinin seçimi de önemli. Bunu belirlemenin en önemli kıstası ise yapılan anket sonucunda ulaşılmak istenen bilginin türü… Müşteri memnuniyeti hedefleyen firmalar için kapalı uçlu sorulara dayalı anketler tercih edilebilir. Bunun dışında, ayrıntılı bilgiye ihtiyaç duyulan hallerde açık uçlu sorular da anket içerisinde yer alabilir. Başarılı bir müşteri memnuniyeti anketi firmalar için genel soru tiplerini içerebilir.



Anket Hazırlarken Soruların Sırasına Dikkat Edilmeli!

Anket Hazırlarken Soruların Sırasına Dikkat Edilmeli!

Başarılı bir anketten söz ediyorsak doğru soruların müşteriye sorulması kadar, soruların doğru bir sıra ile sunulması da önemli. Sorular için doğru bir sıralama belirlemek, anketin başarısını da yakından etkiliyor. Anketteki sorular, genelden özele doğru bir sıralama ile sunulmalı. Sorular, genel konularla başlamalı ve ankette öncelikle kolay sorular yer almalı. Ankette yer alan soruların mantıklı bir şekilde sıralanmasına dikkat edilmeli.



Müşteri Memnuniyeti Anketi Hangi Konuları İçermeli?

Müşteri Memnuniyeti Anketi Hangi Konuları İçermeli?

Firmaların ticari süreçleri hakkında müşterilerin fikirleri anketlerle sorgulanabiliyor. Bu anketlerde yer alan sorularla;

  • Firma ile herhangi bir ticari ilişki içerisinde bulunan müşterinin, firmadan memnun kalıp kalmadığı,
  • Müşterilerin, firmayı neden tercih ettikleri,
  • Sunulan ürün ya da hizmetin müşteriler için ne ölçüde yeterli olduğu,
  • Müşterilerin memnun olmadıkları durumların neler olduğu gibi konular hakkında bilgiler edinilebilir.


DinamikCRM yazılımı, müşteri memnuniyeti elde etmek isteyen firmalara NPS anketleri ile geri bildirim alma imkanı tanıyor. Yazılımı belirli bir süre boyunca ücretsiz olarak kullanarak NPS anketlerini deneyebilirsiniz.
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?