Stok Takibi İşletmeler İçin Neden Önemlidir?

Stok takibi bir işletmede ürünlerin üretiminin ya da nihai satışının gerçekleştiği durumlarda ihtiyaç duyulan takip sistemidir. Herhangi bir ürün üreten işletmeler, üretim için gerekli olan hammaddenin yeterli miktarda olduğundan emin olmalıdır.


Oğuzhan Arslan 1243 gün önce yazdı...
Stok Takibi İşletmeler İçin Neden Önemlidir?
Stok takibi bir işletmede ürünlerin üretiminin ya da nihai satışının gerçekleştiği durumlarda ihtiyaç duyulan takip sistemidir. Herhangi bir ürün üreten işletmeler, üretim için gerekli olan hammaddenin yeterli miktarda olduğundan emin olmalıdır. Aksi durumda işletmenin ihtiyaç duyduğu miktarda ürünün üretilmesi mümkün olmaz. Doğru bir şekilde stok yönetimi yapan işletmeler, ihtiyaç duyulan ürünlerin temini için gerekli olan süreçleri tam zamanında gerçekleştirebilmektedir.

Bilindiği gibi stoklama, yalnızca ürünler için geçerlidir ve hizmet stoklanamadığı için hizmet üretimi stok kayıtlarına konu olmamaktadır. İşletmelerde ürünlere ilişkin stok yönetimi hatasız bir şekilde yürütülmediğinde, üretim yapan ya da ürün satan işletmelerin gelir kayıpları yaşamaları muhtemeldir. Bu nedenle stokların eksiksiz bir şekilde takip edilmesi gerekmektedir. Günümüzde stok yönetimine imkan tanıyan yazılımlar, işletmelere kolaylık sağlamaktadır.

Muhasebede Stok Takibi Nasıl Yapılır?

Muhasebede Stok Takibi Nasıl Yapılır?
Muhasebede stok takibi nasıl yapılır? sorusuna Genel Muhasebe çerçevesinde, stok hareketlerinin ‘15-STOKLAR’ hesap grubu aracılığıyla takip edildiği cevabı verilebilir. İşletmenin satışa konu olan ürünleri için de ‘Satılan Malın Maliyeti’ hesapları maliyet takibi için yardımcı olmaktadır. Günümüzde tüm bu işlemler geleneksel yöntemler haricinde dijital Stok Takip Sistemi aracılığıyla gerçekleşmektedir.

Stok Takip Programı sayesinde ürün giriş çıkışları anlık olarak sisteme kaydedilmektedir. Bu durum, işletmelerin ihtiyaç duydukları anlık stok kontrolü yapmalarına imkan tanımaktadır. Bazı işletmelerin Stok takibi Excel tablolarını tercih ettikleri görülmektedir. Ancak işlem sayısının artması ve takip aşamasında ileri Excel formüllere ihtiyaç duyulması, Excel tablolarının her çalışan tarafından kullanılmasını engellemektedir.

DinamikCRM ile Ürün Yönetimi Nasıl Yapılır?

DinamikCRM ile Ürün Yönetimi Nasıl Yapılır?
Müşteri ilişkileri yönetimi için yazılım denildiğinde akla gelen DinamikCRM, işletmelere ürün yönetimi konusunda çözümler sunmaktadır. İşletmeler için basit stok işlemlerine imkan tanıyan yazılım, sipariş yönetimini de oldukça kolaylaştırmaktadır. Sisteme, ürünlerle ilgili resim dosyaları pratik bir şekilde yüklenebilmektedir. Ürünlerin satış fiyatlarını sistem üzerinden ayarlamak ve vergi ile ilgili hesaplamaları da gerçekleştirmek mümkündür.

Sistem üzerinden ‘en fazla sipariş’ ve ‘en az sipariş’ adedi belirlenebilmektedir. Ürünler, kendi birimleri bazında kaydedilerek sipariş yönetimi hatasız bir şekilde DinamikCRM ile yapılabilmektedir. Ürün giriş çıkışları kayıt altına alınarak işletmenin stok yönetimi profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Stok takibi ve sipariş yönetimi için yazılıma ihtiyaç duyan işletmeler DinamikCRM ile pek çok işlemi basitçe yerine getirebilmektedir.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?