Abonelik Sistemi Nedir?

Abonelik Sistemiyle ile ilgili temel bilgilere değineceğiz.


Yahya Ekinci 2069 gün önce yazdı...
Abonelik Sistemi, yazılım ve/ya hizmeti bir defaya mahsus değil, tekrar eden dönemlerde satın almak (veya kiralamak) anlamına gelir.

Abonelik sistemi kullanıcılar/tüketiciler için bir çok avantajı da beraberinde getirmektedir.

Abonelik sisteminin sağladığı avantajlar

  • Aldığınız hizmetin ölçeklenebilmesi
  • Anında / Hızlı güncelleme
  • Maliyet tasarrufu
  • Gizlilik / Güvenlik ve Bakım

Şimdide bu avantajları açıklamaya çalışalım.

Aldığınız hizmetin ölçeklenebilmesi

Abonelik sistemleri (Paketler, Planlar gibi) birden çok seçeneğe, özelliğe ve fiyata sahip olur. Yeni başlayan kullanıcılar genelde en alt seviye planları seçerek kullanıma başlar. Uygulamayı beğenmeleri durumunda aboneliğe devam eder, ihtiyaçlarının artması durumunda ise paketlerini yükselterek ihtiyaçlarını kolayla karşılarlar.

Bazı uygulamalar ilk planlarını belirli bir süre (örneğin 7 gün veya 14 gün) ücretsiz sunarlar. Bu seçenek yeni başlayanlar ve girişimciler için son derece faydalı bir durumdur.

Anında / Hızlı güncelleme

Yazılımların belirli aralıklarla güncellemesi gerekliliği kaçınılmaz bir gerçektir. Kurulumunu kendiniz yaptığınız, lisanssız ve/ya destek almadığınız sistemlerde genellikle bu güncellemeleri yapamaz ve sırf bu nedenle gündemin gerisinde kalırsınız.

Abonelik sistemiyle kullandığınız yazılımlar her gün/hafta/ay otomatik olarak güncellenir. Bu bağlamda daima en son teknolojileri kullanır, işlerinizi en güncel yenilikleri/özellikleri kullanarak yaparsınız.

Maliyet tasarrufu

Bir yazılımın tamamını tüm haklarıyla satın almak genelde yüksek bir bedel ödediğinizde gerçekleşir. Şayet düşük bir fiyata yazılım satın alıyorsanız bu yazılımın korsan olma ihtimali çok yüksektir. Bir süre sonra lisans uyarısı alır ve karşınızda muhatap bulamazsınız.

Yazılımı satın almanız herşeyin tamamlandığı anlamına gelmez. Yazılımı satın aldığınızda periyodik geliştirme süreci (Her yazılım belirli bir plan dahilinde sürekli güncellenir) duracak, yeni özellik ve bakım talepleriniz ekstra ücretlerle gerçekleştirilecektir. Düzenli güncellenmeyen bir yazılım ise belirli bir süre sonra ömrünü tamamlar.

Abonelik sistemlerinde standart satın alma maliyetlerinin çok çok altında bir bedel ödersiniz ve gündemden hiç bir şekilde kopmazsınız. Yazılımınız da hiç bir zaman ömrünü tamamlamaz.

Gizlilik / Güvenlik ve Bakım

Kullandığınız yazılımın bilgilerinizi nereye kaydettiği (Arka planda ne gibi işlemler gerçekleştiği pek bilinmez) herhangi bir teknik sorun yaşadığınızda (pc çökmesi, laptop'ınızın kayıp olması veya dosyalarınıza virüs bulaşması gibi) bilgilerizin akıbetini kimse garanti edemez. Bilgilerinizi kurtarmanız çok zor hatta imkansız olabilir. Bilgisayarınızda güvenli bir operasyon yürütüp yürütmediğinizle ilgili de pek emin olamazsınız. Bilgisayarınıza ne sıklıkta bakım/tarama yapıyorsunuz? Herhangi bir acil durumda devreye alabileceğiniz bir B Planınız var mı?

Abonelik sistemlerinde tüm bu konularda içiniz rahat olur. Yukarıdaki zaafiyetleri engellemek için sizin için 7/24 çalışan bir ekip olur. Verileriniz şifrelenir ve güvenli ortamlarda saklanır.

Umarım Abonelik sisteminin ne olduğu / ne olmadığıyla ilgili faydalı bilgiler verebilmişimdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?