ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi?

Yapay zekanın geldiği ileri seviyenin son dönemdeki en önemli örneği ChatGpt. OpenAI’nin geliştirdiği üst düzey sohbet robotu ile pek çok iş ve işlem yapılabiliyor. Yapay zeka, derin öğrenme yöntemini kullanarak kullanıcıların sorduğu sorulara işe yarar cevaplar sunuyor.


Oğuzhan Arslan 319 gün önce yazdı...
ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi?

Yapay zekanın geldiği ileri seviyenin son dönemdeki en önemli örneği ChatGpt. OpenAI’nin geliştirdiği üst düzey sohbet robotu ile pek çok iş ve işlem yapılabiliyor. Yapay zeka, derin öğrenme yöntemini kullanarak kullanıcıların sorduğu sorulara işe yarar cevaplar sunuyor.

Gerek akademik düzeyde sorulan sorulara gerekse sıradan sorulara verdiği nitelikli cevaplar sayesinde çoğumuzun günlük yaşantısında Chat Gpt sohbet robotundan yararlanması pek mümkün. Durum böyle iken, yapay zekayı kullanarak bir işletmeyi daha verimli bir şekilde yönetebilir miyiz? Bu sorunun cevabı: “Evet.”

ChatGPT Sohbet Robotundan Hangi Alanlarda Yararlanabiliriz?

ChatGPT Sohbet Robotundan Hangi Alanlarda Yararlanabiliriz?

Bugün Chat GPT yapay zeka robotuna hangi soruyu sorarsanız sorun mantıklı cevaplar alabiliyorsunuz. Yani işinize yarayacak her alanda yapay zekanın gücünden yararlanabilirsiniz. Bir işletmeniz varsa daha doğru adımlar atmak için yine ChatGPT sohbet robotundan faydalanabilirsiniz.

İşletmenizi geliştirmek adına sohbet robotundan her alanda bilgi almak mümkün. Örneğin, işletmeniz için muhasebe bilgisine ihtiyaç duyuyorsanız, sadece Chat GPT’ye bir soru sormanız yeterli. Size günlük işlemlerinizi muhasebe sistemine göre nasıl kayıt altına almanız gerektiğini söyleyebilir.

Chat GPT’yi her alanda bir danışman olarak kullanabilirsiniz. Her ne kadar bir konu hakkında size geniş bilgi sunsa da yapay zeka robotunun da verileri işleme konusunda sınırsız bir yetkinliğe sahip olmadığını bilmelisiniz. Yapay zeka robotunun sahip olduğu bilgiler 2021 yılsonu ile sınırlı.

Chat GPT Mevzuat Konusunda da Bilgi Sahibi

Chat GPT Mevzuat Konusunda da Bilgi Sahibi

Örneğin, işletmeniz için Katma Değer Vergisi Beyannamesi vermeniz gerekiyor. Ancak hangi tarihte ve nasıl bir şekilde bu işlemi yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz. Bu durumda, Chat GPT’ye danışarak sizi konu hakkında aydınlatmasını isteyebilirsiniz. Size verilen bilgiler doğrultusunda, işletmenizin KDV Beyannamesini nasıl ve ne zaman vermeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Yapay Zeka Robotu İle Muhasebe Kaydı Tutabilir miyim?

Chat GPT, yapısı gereği yalnızca 2021’ye kadar olan dönemle ilgili bilgilere sahip. Haliyle güncel bilgilere yapay zeka robotu üzerinden ulaşamıyoruz. Bunun dışında ChatGPT hafızaya sahip bir yazılım değil. Yani siz muhasebe kayıtlarını sohbet robotuna sorabilirsiniz ancak işletmeniz için kayıt tutmasını yazılımdan isteyemezsiniz. Çünkü hafızaya sahip olmadığı için sohbet robotuna girdiğiniz bilgileri bir sonraki sefer bulamazsınız.

Bu anlamda muhasebe kayıtlarınız için yapay zeka robotunu bir yol gösterici olarak kullanabileceğini söyleyebiliriz. Hangi kayıtları nasıl yapmanız gerektiğini öğrenerek zor bir sürecin önemli kısmını zaten tamamlamış oluyorsunuz. Bu aşamadan sonra işletmeniz için işe yarar bir yazılım kullanarak muhasebe kayıt işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Kar Hesaplamalarını ChatGPT ile Yapabilir miyim?

Kar Hesaplamalarını ChatGPT ile Yapabilir miyim?

İşletmenizin mali tablolarında yazan verileri kullanarak yapay zeka robotundan finansal oranlarınızı öğrenebilirsiniz. Böylece işletmenizin finansal açıdan ne durumda olduğunu görerek mevcut durumda nasıl bir yol haritası çizmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz.

İhtiyaç duyulan verileri sağladığınız sürece Chat GPT size kar hesaplamaları yaparak sonuçları anında sunabilir. Burada, verileri doğru girdiğinizden ve işinize yarayacak hesaplamaları doğru bir dile sohbet robotuna aktardığınızdan emin olun.

Yapay Zeka Robotu Para Yönetiminde Yardımcı Olur mu?

Yapay Zeka Robotu Para Yönetiminde Yardımcı Olur mu?

Chat GPT’ye mevcut nakdinizi nasıl yönetmeniz gerektiğini sorduğunuzda da işe yarar cevaplar alırsınız. Haliyle işletmeniz için para yönetimiyle ilgili sorular sorarak bu muazzam chat robotundan fikir edinebilirsiniz. Sohbet robotundan aldığınız cevaplar uygulanması gereken genelgeçer talimatlar değil. Aldığınız öneriler yalnızca, size yol gösterici niteliğe sahip öneriler olarak değerlendirilmeli.

Günlük İşlemleri Takip Etmek İçin Ne Yapmalıyım?

Günlük İşlemleri Takip Etmek İçin Ne Yapmalıyım?

Ön muhasebe kaydı başta olmak üzere işletmenizin günlük işlemlerini takip etmek için bazı özelliklere sahip yazılımları kullanabilirsiniz. Bu yazılımlar ön muhasebe takibine imkan tanıdığı gibi; stok yönetimi, nakit yönetimi ve diğer takip-kayıt işlemleri için de işletmenize yardımcı olabilir.

Piyasada bu tip yazılımların sayısı oldukça fazla. Bu nedenle işinize yarayacak bir yazılım tercih ederek maliyetlerinizi düşük tutmalısınız. İşinizin yapısına göre, ilerleyen süreçte daha fazla özelliğe sahip bir yazılıma geçiş yapabilirsiniz.

İşletmem İçin Hangi Yazılım İşlevsel Olabilir?

İşletmem İçin Hangi Yazılım İşlevsel Olabilir?

Birkaç özelliği tek bir platform üzerinden sunan yazılımlar, işletmeler için düşük maliyetli oldukları için kurtarıcı olarak kabul edilirler. Siz de işletmenizin günlük işlemlerini DinamikCRM yazılımı ile yöneterek verimli bir iş yönetimi elde edebilirsiniz.

DinamikCRM yazılımı, sunduğu farklı özellikleri ile hemen her sektördeki firmaya katkı sağlayan bir yazılım. Üstelik sunduğu pek çok özellik de genel olarak pek çok işletmenin ihtiyaçlarına hitap edebiliyor.



ChatGpt her geçen gün yepyeni özellikleri ile dikkat çekmeyi başaran bir yapay zeka sohbet robotu. Müşteri ilişkileri yönetimine ihtiyaç duyan işletme ve firmalar için de DinamikCRM yazılımı aynı değere sahip bir yazılım. DinamikCRM yazılımının özelliklerini deneyimlemek istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?