CRM Modülleri Nelerdir?

CRM uygulamasında olmazsa olmaz modüller (özellikler) hakkında bilgi vermek istiyoruz.


Yahya Ekinci 2272 gün önce yazdı...
Bu yazımızda bir CRM uygulamasında olmazsa olmaz modüller (özellikler) hakkında bilgi vermek istiyorum.

Müşteri Yönetimi

Müşteri adaylarınızı (potansiyel müşteriler) veya mevcut müşterilerinizi kayıt altına alarak, gruplayarak yönetebileceğiniz modüllerdir. CRM sistemlerinin bel kemiğidir.

Müşteri Yönetimi ekranlarında müşterilerinizle ilgili birçok detayı saklayabilir ve raporlayabilirsiniz. Hatta müşterilerinizle ilgili özel günleri (doğum günü, evlilik yıldönümü gibi) kayıt altına alarak otomatik kutlama mesajları gönderebilirsiniz. Bu bakış açısı müşterinizle aranızdaki bağı güçlendirir.

Görev Yönetimi

Ekibinize görevler atayabileceğiniz ve görevlerin durumlarını takip edebileceğiniz son derece önemli bir modüldür. Bir örnek vermek gerekirse; "ABC Firmasına teklif gönderilecek" veya "Masraf fişlerinin sisteme kaydedilmesi" birer görev örneğidir.

Bu görevler mutlaka ekip arkadaşlarınıza atanmalı ve gelişmeler takip edilmelidir. Ekip performansı bu modüller üzerinden ölçümlenebilir.

Ürün Yönetimi

Tüm ürünlerinizi kategori, marka, üretici ve tedarikçi bazında kaydedebileceğiniz, stok durumlarını online takip edebileceğiniz modüllerden birisidir.

Oluşturduğunuz ürün listenizle aldığınız siparişleri ve kestiğiniz faturaları ilişkilendirebilirsiniz.

Hatta online ürün katalogları veya menüler yaratarak müşterilerinizle paylaşabilir, bu kataloglar üzerinden sipariş bile alabilirsiniz.

Aktivite Yönetimi

Müşterilerinizle gerçekleştirdiğiniz tüm aktiviteleri kayıt altına alabilirsiniz.

Aktiviteler toplantı, randevu, ziyaret, görev, e-posta, telefon görüşmesi ve faks şeklinde sayılabilir. Tüm bu aktiviteler mutlaka kayıt altına alınmalıdır.

Teklif Yönetimi

Firmanıza özel teklif şablonları oluşturarak bu teklifleri çok hızlı bir şekilde müşterilerinize gönderebilirsiniz.

Süreç boyunca attığınız tüm adımları, notlarınızı ve yorumlarınızı teklifinizle ilişkilendirebilir sonraki tekliflerinizi çok daha rahat şekilde hazırlayabileceğiniz bir zemin oluşturabilirsiniz.

Tüm teklifleriniz kayıt altına aldığınızda önemli bir tarihçe yaratmış olursunuz.

Satış Yönetimi

Müşterilerinizi kaydettiniz, çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiniz, teklifler gönderdiniz ve başarıya ulaştınız. Müşteriniz teklifinizi kabul ettiğinde ve ödemeyi aldığınızda artık satış yapmış olursunuz.

Bu satışları kayıt altına almanız son derece önemlidir. Satış Yönetimi modülleri üzerinden online fatura oluşturarak müşterilerinize gönderebilir, hatta cari kayıtlarınızı buradan oluşturabilirsiniz.

Başlangıç aşamasında yukarıdaki özellikleri sağlayan basit bir CRM uygulaması yeterli olacaktır. Zaman içerisinde ihtiyaçlarınıza paralel ek mödüller almanız ve çeşitli entegrasyonlar yapmanız mümkün olacaktır.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?