CRM Programları İle Online Sipariş Yönetimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde iş yönetimi süreçlerinde teknolojinin sunduğu kolaylıklardan yararlanmak, firmaların performansına katkı sağlamaktadır. CRM programları bu anlamda işletmelerin faaliyet aşamalarına kolaylık sunan yazılımlardır.


Yahya Ekinci 1224 gün önce yazdı...
CRM Programları İle Online Sipariş Yönetimi Nasıl Yapılır?
Günümüzde iş yönetimi süreçlerinde teknolojinin sunduğu kolaylıklardan yararlanmak, firmaların performansına katkı sağlamaktadır. CRM programları bu anlamda işletmelerin faaliyet aşamalarına kolaylık sunan yazılımlardır. Firma, faaliyet sunduğu sektörde ürün ya da hizmet takibine ihtiyaç duyuyorsa sipariş yönetimi o firma için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Özel tasarlanmış CRM yazılımları, sipariş takibini yazılım üzerinden kontrol etmeye imkan tanıyarak işletmelerin iş yükünü azaltmaktadır.

Bu süreçte online sipariş takibi sayesinde ürün ya da hizmet siparişleri online platformlar üzerinden gerçekleşmektedir. Siparişin oluşmasından adrese teslimine kadar tüm süreç DinamikCRM yazılımı aracılığıyla izlenebilmektedir. Firmalar DinamikCRM tarafından sunulan bu sistem sayesinde bayilik düzenini de uygulayabilmektedir. Yani bayi ve merkez arasında entegre olabilen yazılım ile bayilerin siparişleri merkezden kontrol edilebilmektedir.

Online Sipariş Yönetimi Hangi İşletmeler İçin Uygundur?

Online Sipariş Yönetimi Hangi İşletmeler İçin Uygundur?
Online sipariş yönetimi ürün ve hizmet teslimine yönelik faaliyet gösteren tüm işletmelere uygun bir yazılımdır. Ürün teslimi söz konusu olduğunda genellikle paket servisi yapan işletmeler sipariş takibine ihtiyaç duymaktadır. Paket servisi yapan işletmeler yazılım sayesinde siparişin verildiğini, teslimat görevlisinin paketi teslim etmek üzere yola çıktığını ve siparişin ne zaman teslim edildiğini tek bir platform üzerinden takip edebilmektedir.

Telefonla ya da internet üzerinden satış yapan tüm işletmeler sipariş idaresine imkan tanıyan DinamikCRM yazılımını kullanabilir. Paket yemek servisi yapan kafe ve restoranların yanı sıra bayi sistemine sahip tüm işletmeler için DinamikCRM tarafından sunulan sipariş takip sistemi önerilmektedir.

Online Sipariş Süreci Sistem Üzerinden Nasıl Gerçekleşmektedir?


Sipariş yönetimi süreci herhangi bir müşterinin siparişi ile başlamaktadır. Sipariş müşteriden alındıktan sonra bayi ekranına düşmektedir. Sisteme düşen talep, firma tarafından görülür ve sipariş hazırlanarak teslimat görevlisine verilir. Teslimat görevlisinin, ürünü müşteriye teslim edene kadarki tüm süreci DinamikCRM üzerinden takip edilebilir. Sipariş süreci, ürünün müşteriye ulaştırılmasıyla son bulmaktadır. Sipariş sürecini anlık olarak takip etmek isteyen işletmeler, kendi teslimat görevlilerini de bu sürece dahil edebilmektedir.

Teslimat görevlisi tarafından cep telefonu aracılığı ile siparişle ilgili süreç yönetilebilmektedir. Bunun için teslimat görevlisinin internet üzerinden DinamikCRM yazılımına girebilmesi ve sürece dahil olması gerekmektedir. Paketin adrese ulaştığı ya da paketin teslim edildiğine dair tüm bildirimler eş zamanlı olarak teslimat görevlisinin sisteme vereceği onaylarla mümkündür.

DinamikCRM tarafından sunulan online sipariş yönetimi yazılımı sayesinde siparişe dayalı hizmet sunan tüm işletmelerin iş süreci verimli hale gelmektedir.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?