İşletmeler İçin Ön Muhasebe Nedir?

Ön Muhasebe işlemleri, işletmelerin finansal durumu hakkında anlık bilgi akışı sağlamaktadır. Genel muhasebe kayıtları için kolaylık sağlayan kayıtlardan oluşmaktadır. İşletmenin faaliyet konusuna göre ön muhasebe kayıtları ve içeriği farklılık gösterebilmektedir.


Oğuzhan Arslan 1243 gün önce yazdı...
İşletmeler İçin Ön Muhasebe Nedir?
İşletmelerde meydana gelen finansal işlemler belirli bir düzende kayıt altına alınmalıdır. Bu anlamda; Genel Muhasebe ve Ön Muhasebe kavramları birbirine karışmaktadır. Ön muhasebe nedir sorusuna basit bir cevap verecek olursak; ön muhasebe, şirketin o anki durumunu yansıtan ve yöneticilerin her zaman ihtiyaç duydukları bir kayıt sistemidir.

İşletmeye herhangi bir demirbaş alınacağı sırada ön muhasebe kayıtları sayesinde, işletmenin bu alıma gücünün yetip yetmediği anlaşılabilmektedir. Bir işletme; nakit akışını, tüm parasal hareketlerini ve ihtiyaç duyduğu tüm mali işlemleri ön muhasebe aracılığıyla takip etmektedir. Bir işletme yönetimi, ön muhasebe kayıtlarını dikkate almadan herhangi bir girişimde bulunursa nakit sıkıntısı çekme durumu ile karşı karşıya kalabilir.

Ön Muhasebe Nedir? Ön Muhasebe İşlemleri Nelerden Oluşur?

Ön Muhasebe Nedir? Ön Muhasebe İşlemleri Nelerden Oluşur?
Ön muhasebe nedir sorusu kadar ön muhasebenin hangi kayıtlardan oluştuğu sorusu da merak edilmektedir. Ön muhasebe işlemlerine konu olan kayıtların başında Cari Hesap kayıtları bulunmaktadır. İşletmenin her alım satım işlemleri, borç – alacak ilişkisi ve tahsilat-ödeme işlemleri cari hesaplarda tutulmaktadır. İşletmeler herhangi bir ürün ya da hizmet satın aldığında ya da satış yaptığında fatura ve irsaliye işlemlerine ihtiyaç duymaktadır.

Ön muhasebe kapsamında, fatura ve taşıma belgelerinin takip işlemleri de yer almaktadır. Bunun dışında, üretim yapan ya da ürün alım satımı yapan firmaların depolarındaki ürün miktarı bilgisi önemlidir. Ön muhasebe kapsamında tutulan stok takip işlemleri anlık stok bilgisini yansıtmaktadır. Ön muhasebe kayıtları genel anlamda önemli kayıtları içerdiğinden Ön Muhasebe eğitimi olan bir çalışan tarafından tutulmalıdır.

Ön Muhasebe Ne İşe Yarar?

Ön Muhasebe Ne İşe Yarar?
Ön Muhasebe işlemleri, işletmelerin finansal durumu hakkında anlık bilgi akışı sağlamaktadır. Genel muhasebe kayıtları için kolaylık sağlayan kayıtlardan oluşmaktadır. İşletmenin faaliyet konusuna göre ön muhasebe kayıtları ve içeriği farklılık gösterebilmektedir. Kasa ve banka hareketlerini anlık gösterdiği için işletmelerin nakit akışını izlemede ön muhasebe oldukça önemlidir. Muhasebecinin günlük yaptığı işler arasında yer alan ön muhasebe işlemleri, artık yazılımlar aracılığı ile yapılabilmektedir.

CRM yazılımları bu anlamda işletmelerin ihtiyaç duydukları ön muhasebe kayıtlarını bulut alanlarda tutabilmektedir. CRM yazılımları arasında sayısız özellikleri ve ek modülleri ile dikkat çeken DinamikCRM yazılımı profesyonel bir ön muhasebe kayıt sistemi arayanlar için kaliteli çözümler sunmaktadır. Ön muhasebe nedir sorusuna somut bir cevap arayanlara, pek çok işleme imkan tanıyan DinamikCRM müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı önerilmektedir.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?