Yeni Müşteri Kazanımında 6 Dijital Aktivitenin Etkisi

Yeni müşteri kazanımı, Yeni kurulan veya büyüme hedefi olan şirketlerde gündemden hiç düşmeyen konulardan birisidir. Bu yazımda 6 Dijital aktivitenin yeni müşteri kazanımına olan etkisinin üzerinden geçmek istiyorum.


Yahya Ekinci 1922 gün önce yazdı...
Yeni müşteri kazanımı, yeni kurulan veya agresif büyüme hedefi olan şirketlerde gündemden hiç düşmeyen konulardan birisidir. Diyelimki firma olarak üzerinize düşen herşeyi yaptınız ama yeni müşteri kazanımı konusunda hedeflediğiniz noktaya gelemediniz. Bu yazımda size faydası olabileceğini düşündüğüm 6 dijital aktivitenin Yeni Müşteri Kazanımı çalışmalarınıza yaratacağı pozitif etkiden bahsetmek istiyorum.

1-) Sosyal Medya

Sosyal Medya mecralarında markanız, ürünleriniz, hizmetleriniz ve faaliyetlerinizle etkin bir şekilde yer almanız çok önemli. Her sosyal medya mecrasının katacağı değer yaptığınız işin tipine göre değişkenlik gösteriyor. Öncelikle Twitter, LinkedIn, Facebook ve Instagram gibi platformlarda varlığınızı oluşturmalı ve/ya sürdürmelisiniz. Zaman içerisinde bu mecraların markanıza katabileceği değeri keşfedeceksiniz. Daha hızlı bir keşif süreci için ufak bütçeli tanıtımlar yapmanızı ve etkilerini ölçerek devam stratejinizi belirlemenizi tavsiye ediyorum.

2-) Web Sitesi

Web siteniz markanızın tanıtımı için gerçekten kritik bir öneme sahip. Birçok firma web sitesini yayına aldıktan sonra uzunca bir süre hiç bir değişiklik yapmıyor. Halbuki belirli aralıkla yapılan değişiklikler markanıza sürekli yatırım yaptığınız algısını oluşturur. Markanızla ilgili haberleri, duyuruları, başarılarınızı, ödüllerinizi mutlaka paylaşmalı ve bir Blog bölümü oluşturarak belirli aralıkla yazılar yazmalısınız. Web sitenizin sürekli güncellenmesi ve buna paralel büyümesi SEO tarafında da önemli bir katkı sağlar. Bu nedenle web sitenizi ihmal etmemelisiniz.

3-) Dijital Pazarlama

Etkin Sosyal Medya Kullanımı bölümünde tüm mecralarda var olmanız, bu mecraları keşfetmek adına küçük bütçeler ayırmanız ve denemeler yaparak stratejinizi belirlemeniz gerektiğinden bahsetmiştim. Bu denemeler sonunda size en çok fayda sağlayan mecralarda reklamlarınızı yayınlamalısınız. Bunun haricinde en etkili raklam platformlarından birisi olan Google Adwords'ü mutlaka denemelisiniz. Öncelikle şunu söylemeliyimki bu kanala biraz zaman ayırmanız gerekiyor. Eğer zaman ayıramayacaksınız bir profesyonelden destek almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

4-) E-Posta

Web sitenize koyacağınız bazı eklentiler ve/ya sosyal medya hesaplarınıza entegre edeceğiniz formlar ile markanızla ilgilenen potansiyel müşterilerin E-Posta adreslerini talep edebilir ve oluşan bu kitleye belirli aralıklarla bilgilendirme mesajları gönderebilirsiniz. Bu mesajlarda markanızla ilgili gelişmelerden (başarılar, ödüller gibi) bahsedebilir, yeni ürünleriniz / hizmetleriniz ve kampanyalarınızı potansiyel müşterilerinizle paylaşabilirsiniz. Bu paylaşımlar aynı zamanda mevcut müşterilerinizle aranızdaki bağı güçlendirir. E-Posta kanalının etkisi eskisi kadar yüksek olmasada en düşük bütçeli ve cazip kanallardan birisi olmaya devam ediyor.

5-) Dijital İçerik Üretimi

Markanız, Ürün ve Hizmetleriniz hakkında belirli aralıkla içerik üretmeniz (veya içerik üreticisi firmalarla işbirliğine girmeniz) çok kritik. Özellikle 2019 bolca Video içeriğinin tüketileceği bir yıl olacak. Eğer halen yoksa! video platformlarında (Youtube, Vimeo gibi) marka hesaplarınızı oluşturmanız, Ürün ve Hizmetlerinizle ilgili tanıtıcı videolar üreterek bu mecralarda yayınlamanızı tavsiye ediyorum. Bunun haricinde Blog sayfalarınız üzerinden yayınlayacağınız özgün metin içeriklerin (kesinlikle kopyala/yapıştır olmayan) sağladığı pozitif katkı ise tartışılamaz. Bu nedenle sürekli içerik üreterek paylaşmanızı öneriyorum.

6-) Webinar

Birazda dijital etkinlik diyebileceğimiz Webinar'lardan bahsedeceğim. Müşteri ve Müşteri Adaylarınızla yüzyüze konuşmanın etkisi tartışılamaz. Müşteri ve Müşteri Adaylarınızı sürekli ziyaret etmek (özellikle farklı şehir ve ülkelerdekileri) ve/ya Etkinlikler yapmak özellikle yeni işletmeler için biraz maliyetli olabilir. Ama Webinar'ın maliyeti yok denecek kadar azdır. Markanız, Ürün ve/ya Hizmetlerinizle ilgili bir konu belirleyerek Sosyal Medya Kanallarınız üzerinden duyurabilir, belirlediğiniz bir tarihte kitlenizle dijital ortamda bir araya gelebilirsiniz.

Pek yakında DinamikCRM Webinarlarına başlayacağımızın duyurusunu buradan yapmış olalım.

Umarım yazımız faydalı olmuştur. Her türlü sorularınız ve talepleriniz için dilediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?