İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı?

Firmalar için iş süreçlerinin devamlılığı oldukça önemlidir. Çünkü iş süreçlerinin kesintiye uğraması, firmalar adına ciddi problemlerin baş göstermesine neden olabilir. İş sürekliliği olarak adlandırılan firma faaliyet devamlılığı, günümüzde bilgisayar yazılımları aracılığı ile kontrol altında tutulabilmektedir.


Oğuzhan Arslan 1002 gün önce yazdı...
İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı?

Firmalar için iş süreçlerinin devamlılığı oldukça önemlidir. Çünkü iş süreçlerinin kesintiye uğraması, firmalar adına ciddi problemlerin baş göstermesine neden olabilir. İş sürekliliği olarak adlandırılan firma faaliyet devamlılığı, günümüzde bilgisayar yazılımları aracılığı ile kontrol altında tutulabilmektedir.

Hangi sektörde faaliyet gösterilirse gösterilsin iş kesintileri yaşayan firmaların, kısa sürede iş kayıpları yaşadıkları görülmektedir. Bu durum sonuç olarak; firma gelişimine pek çok olumsuzluk katmaktadır. İş kesintileri sonucunda çok sayıda firmanın, eski iş düzenine kavuşamadıklarına dair çalışmalar dahi mevcuttur.

İş süreçlerinin devamlılığının bu denli önemli olduğu bir iş dünyasında, iş devamlılığını sağlayan tüm unsurlar firmalar tarafından göz önünde tutulmalıdır.

Firmaların İş Sürekliliği Neden Kesintiye Uğrar?

Firmaların İş Sürekliliği Neden Kesintiye Uğrar?

İş süreçlerinin kesintiye uğramasına neden olan çok sayıda unsur sayılabilir. Bunların en bilindikleri; doğal olaylar, ekonomik krizler, önemli çalışanların işi bırakmaları ve öngörülemeyen krizler olarak sayılabilir. Sonuç olarak; İş sürekliliği sekteye uğrayan firmalarda kriz yönetimi kavramı ön plana çıkmaktadır.

Firmalar tarafından, iyi bir kriz yönetimi planı hazırlanması için firma mevcut durumu doğru bir şekilde ortaya koyulmalıdır. Firmada kaç çalışanın olduğu, firma mali yapısının kırılganlığa sahip olup olmadığı, kısa ve uzun vadeli borçlarının ne durumda olduğu gibi temel bilgiler kriz yönetim sürecinde ihtiyaç duyulan bilgilerdir.

Firma iş süreçlerinde herhangi bir nedenle iş kesintileri yaşandığında, firmaların amacı kısa sürede normale dönebilmektir. Çünkü iş süreçlerinin kesintiye uğraması, firmanın potansiyel gelirlerinde de kesintiye neden olmaktadır. Bu kesintiler herhangi bir sigortalama işlemine konu olmadığından kayıpların kısa sürede önüne geçilmesi gerekmektedir.

İş Süreçlerini Kesintisiz Bir Şekilde Sürdürmek İçin Neler Yapılmalı?

İş Süreçlerini Kesintisiz Bir Şekilde Sürdürmek İçin Neler Yapılmalı?

İş süreçlerinde kesintisiz bir yapıya kavuşmak için firmalar tarafından başarılı bir iş SÜREKLİLİĞİ planı örneği üretilmelidir. Bu tarz bir planda, firmanın mevcut yapısına dayanarak, beklenmedik dönemler için firma hareket kabiliyeti ortaya koyulabilir. Yüksek riske sahip olan sektördeki firmalar için bu yapıdaki süreklilik planları hayati bir öneme sahiptir.

Firmalar, kriz yönetimlerine hazır olmak için olası senaryolar üretmelidir. Bu çalışmalar sonucunda, beklenmeyen durumlarda nelerle karşılaşılabileceği ortaya koyulmalıdır. Bu anlamda ne kadar çok senaryo üretilirse bu durum firmanın kriz yönetimini daha güçlü hale getirecektir.

Tehlike senaryoları oluşturulduktan sonra, olası durumlardan en az hasarla kurtulmak neler yapılması gerektiği somut planlarla ortaya koyulmalıdır.

Kriz Dönemlerinde Bilgisayar Yazılımlar Ne İşe Yarar?

Kriz Dönemlerinde Bilgisayar Yazılımlar Ne İşe Yarar?

Günümüzde çok özellikli yazılımlar, firmaların iş süreçlerini yönetmede oldukça işlevseldir. Firmanın mevcut yapısını sayısal verilerle ortaya koyan bu yazılımlar, firma gelişim süreçlerine her zaman destek olmaktadır.

DinamikCRM yazılımı, firmaların ihtiyaç duydukları verileri hatasız bir şekilde kayıt altına almaktadır. Bu sayede beklenmeyen bir durum karşısında firmalar, ihtiyaç duydukları verilere anında ulaşabilmektedir. Müşteri bilgilerini profesyonel bir şekilde kayıt altına almaya imkan tanıyan DinamikCRM, aynı zamanda firma çevresiyle ilgili verileri de bulut ortamlarda kaydetmektedir. Çok özellikli DinamikCRM yazılımını belirli bir süreliğine ücretsiz olarak deneyimlemeniz mümkündür.
Kriz Yönetimi İçin Hangi Yazılımlar Kullanılmalı?

Kriz Yönetimi İçin Hangi Yazılımlar Kullanılmalı?

Kriz dönemlerinde bir firmanın, kriz sürecini başarılı bir şekilde atlatabilmesi için mevcut firma durumunu doğru bir şekilde ortaya koyabilmesi gerekmektedir. Bu nedenle firmayla ilgili verileri hatasız bir şekilde kayıt altına alabilen yazılımlar, kriz dönemleri için kullanışlı olmaktadır. Bu anlamda, birçok özelliği tek bir platform üzerinden sunan CRM yazılımları son dönemde firmaların imdadına yetişmektedir.

DinamikCRM yazılımı herhangi bir ticari oluşumun ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Firmaların çalışan bilgileri ile birlikte firma çevresi bilgilerini de yazılım aracılığıyla kayıt altına almak mümkündür. Ayrıca firmaların geçmiş randevu bilgilerini ayrıntılı bir şekilde kayda imkan tanıyan DinamikCRM, sahip olduğu modüllerle firmaların ihtiyaç duydukları tüm verileri bulut sistemlerde saklamaktadır.
İş Sürekliliği İçin DinamikCRM Neden Tercih Edilmeli?

İş Sürekliliği İçin DinamikCRM Neden Tercih Edilmeli?

İş Sürekliliği Yönetim yaklaşımları kriz dönemlerinde, kriz sürecini en hafif kayıplarla atlatmanın yollarını açıklamaktadır. Bu yaklaşımlar, zorlu kriz dönemleriyle başarılı bir şekilde mücadelenin ilk aşaması olarak, mevcut firma durumunu ortaya koymanın gerekliliğinden bahsetmektedir.

DinamikCRM yazılımı, firmaların geçmiş iş süreçlerini detaylı bir şekilde ortaya koymakla birlikte firmaların iş süreçleriyle ilgili kapsamlı raporlar hazırlamaya imkan tanımaktadır. Firmaların iş süreçleriyle ilgili mevcut durumlarını modern göstergelerle ortaya koyabilen DinamikCRM, gerekli olan tüm verileri firma yönetimi için hatasız olarak saklamaktadır.

DinamikCRM yazılımı iş sürekliliği sağlamak adına firmaların ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri sunmaktadır. Yazılım içerisinde her sektöre uygun çözümler ve modüller yer almaktadır. Başarıyı hedefleyen firmalar, DinamikCRM yazılımını belirli bir süre boyunca ücretsiz olarak kullanabilirler.
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?